Vain satasen laina - Näytelmä maksuvaikeuksista 

Kun ihminen ajautuu maksuvaikeuksiin, häpeän tunne murskaa alleen. Jälleen uudet laskut eteisen matolta päätyvät eilisten viereen. Pinoon, joka kasvaa kasvamistaan. Ja taas uusilla pikalainoilla sinnitellään seuraavaan kuukauteen. Maksuvaikeudet aiheuttavat lannistavan häpeän tunteen, joka lamaannuttaa vahvimmankin ihmisen. Mutta kuinka pitkään voi laskuja lakaista maton alle? Ja kuinka selvitä epäonnistumisen murskaavan tunteen iskiessä?

Vain satasen laina -esitys kuvaa kamppailua maksuvaikeuksien kanssa. Ja kuinka selviytyä niistä.


ESITYKSET SYKSYLLÄ 2020:

To 17.9.2020 klo 19:00

Pe 18.9.2020 klo 19:00

La 19.9.2020 klo 14:00


LIPUT: 20€ / 17€ 

Alennukseen ovat oikeutettuja opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet. Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan voimassa olevan kortin tai todistuksen.


OSTA LIPUT: https://www.hysteria.fi/vain-satasen-laina/


ESITYKSEN TAUSTAA

Vain satasen laina –esitys tarkastelee elämää maksuvaikeuksien keskellä. Esityksen käsikirjoitukseen on haettu kokemuksia Vain satasen laina –työpajoista, joissa maksuvaikeuksien kanssa kamppailevien osallistujien kanssa käsiteltiin maksuvaikeuksien taustalla vaikuttavia ongelmia, niiden herättämiä tunteita ja tulevaisuuden haaveita. Vain satasen laina –työpajat toteutettiin syksyllä 2019 Seinäjoen alueella.

Vain satasen laina –hankkeen työpajakokonaisuudesta valmistui joulukuussa 2019 teatteri-ilmaisun ohjaajan Juulia Soidinahon ylemmän korkeakoulututkinnon opinnäytetyö, joka tutkii, voisiko moniammatillisesti ohjatuissa ja vertaistuellisissa työpajoissa olla apu maksuvaikeuksien kanssa kamppaileville ihmisille. Vain satasen laina –hankkeen työpajaohjaajina toimivat teatteri-ilmaisun ohjaaja Juulia Soidinaho, psykoterapeutti Jari Hautamäki sekä velka- ja talousneuvoja Leena Metsä-Ketelä.


TYÖRYHMÄTIEDOT:

Käsikirjoittaja/ohjaaja: Juulia Soidinaho
Työpajaohjaajat: Juulia Soidinaho, Jari Hautamäki ja Leena Metsä-Ketelä
Rooleissa: Juulia Soidinaho ja Rami Mäkilaine

Vain satasen laina -hanketta tukee Taiteen Edistämiskeskus ja Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimi. Yhteistyössä toimii Teatteri Hysteria.

Vuonna 2020 Vain satasen laina –esitys on mahdollista tilata ennaltaehkäisevänä ja tiedottavana esityksenä ammattikouluihin ja lukioihin Etelä-Pohjanmaan alueella.

LISÄTIETOA KIERTUE-ESITYKSEN TILAAMISESTA:

juulia@hysteria.fi

p. 044 3573 115

OSOITE:

Teatteri Hysteria
Verstas-rakennus (ent. T/L rakennus)
Seuralantie 25, 60220 Seinäjoki

Kulje sisään Törnävän Piirille Seurala-rakennuksen kohdalta ja seuraa tieviittoja Verstas-rakennukselle.
Alueella on ilmainen parkkipaikka ja esteetön kulku.