ESITYKSET MAALISKUUSSA 2021 PERUTTU

Vallitsevan epävarman koronatilanteen johdosta Muodonmuutoksia -näyttämöesitykset maaliskuussa 2021 on peruttu. Maaliskuun tilanne kaikkien yleisötapahtumien järjestämisen suhteen näyttää hyvin epävarmalta, ja Muodonmuutoksia-työryhmä on päättänyt raskain mielin perua esitykset sekä muuttaa projektin videomuotoiseksi.

Teoksen ensisijaisena tarkoituksena oli alunperin palvella erityisesti koululaisyleisöjä ja tuoda kokemuksellista esittävää sisältöä äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen. Keskittämällä kaiken tarmon valmiina olevan esitysmateriaalin saattamiseksi videomuotoon, työryhmä voi tarjota tätä sisältöä mahdollisimman laadukkaasti tilanteen sallimin keinoin.


Muodonmuutoksia -teoksesta tullaan tekemään maaliskuun aikana julkaistava videotallenne jo aikaisemmin suunniteltujen ennakko- ja jälkityöstömateriaalien lisäksi. Jos olet kiinnostunut videoteoksen tilaamisesta koulullesi, ole yhteydessä info@kulttuurikollektiivisilta.fi.Muodonmuutoksia

Kuvia sankaruudesta, rakkaudesta, kapinasta

Kuuluisan toteamuksen mukaan ”myytit ajattelevat meissä”. Muodonmuutoksia-esitys lähestyy tätä väitettä kolmen tunnetun myytin kautta tutkien, tunnistammeko yhä 2020-luvulla samoja pelkoja ja päämääriä, joita on vuosisatojen ajan liitetty Herakleen, Orfeuksen ja Sisyfoksen hahmoihin.


Muodonmuutoksia pohjautuu Ovidiuksen (43eaa.-17/18jaa.) samannimiseen eepokseen, josta teokseen nostetut myytit muuntautuvat naamioteatteria, elektronista musiikkia ja videotaidetta yhdisteleväksi näyttämöteokseksi. Oppaana muinaisten kertomusten maailmaan on Hermes, jumalten sanansaattaja, joka tarjoilee katsojille myyttisiä kuvia sankaruudesta, rakkaudesta ja kapinallisuudesta. Teos kutsuu erityisesti nuoria katsojia pohtimaan, onko myyteillä yhä sijaa ajattelussamme.


Avointen esitysten lisäksi teos on tarjolla Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan koululaisyleisöille äidinkielen ja kirjallisuuden opetussisältöihin liitettävänä näyttämötaideteoksena. Esityksen ennakko- ja jälkityöstömateriaalien avulla koululaisryhmät pääsevät virittäytymään myyttien maailmaan ja pohtimaan niiden suhdetta aikamme kulttuurisiin kertomuksiin.

* * * * * * * * * * 

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus Ovidiuksen eepoksen ja työryhmän ideoiden pohjalta Johanna Huhtala

Musiikkidramaturgia ja äänisuunnittelu Tanja Huuskonen
Valosuunnittelu Hanne Pietilä
Videotaide ja nimilogo Ilona Putula
Äänen, valon ja videon ajo Hanne Pietilä
Esiintyjät Tanja Huuskonen, Maippi Nuormaa Vilén, Sari Pasanen
Naamioiden valmistus Anna Rajamäki
Valokuvat Katariina Vestergård
Kuvien editointi Jasmiina Soidinaho
Puvustus, tarpeisto, lavastus Työryhmä
Tuotanto yhteistuottaja Elina Sipilä & työryhmä


Työryhmä kiittää Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan toimipistettä esityksen valmistamiseen myönnetystä kohdeapurahasta.

Elina Sipilä työskentelee Kulttuurikollektiivi Sillan, Laitakaupungin Orkesterin sekä Kulttuuriyhdistys KoHon yhteistuottajana. Yhteistuottajan toimintaa rahoitetaan Seinäjoen kaupungin avustuksella.


LISÄTIETOA ESITYKSESTÄ:

info@kulttuurikollektiivisilta.fi
Yhteistuottaja, Elina Sipilä 045 7834 8665