Palvelut

KultSi – Kulttuurikollektiivi Silta ry tarjoaa toteutettavaksi monipuolista työpaja- ja esitystoimintaa teatterin, sirkuksen sekä yhteisö- ja kuvataiteen alueilta! Toteutamme lisäksi tilaajan toiveiden mukaan työhyvinvointityöpajoja, luentoja, alustuksia, juontokeikkoja sekä esityskokonaisuuksia.

Mikäli sinulla tai yhteistyökumppaneillasi on tilausta esittäville tai osallistaville sisällöille eri tilaisuuksiin, tapahtumiin, juhliin tai virkistyspäiviin, meihin voi olla yhteydessä. Räätälöidään yhdessä tilaisuuteenne sopivaa työpaja- tai esitysohjelmaa. Tutustu työpaja- ja esitystarjontaamme ja kysy tarjousta!

Teatteri

Työhyvinvointipajat

Kulttuurikollektiivi Silta toteuttaa erilaisille yhteisöille suunnattuja työhyvinvointityöpajoja ja pajakokonaisuuksia. Työhyvinvointipajat sisältävät improvisaatioteatteriin pohjautuvia mielekkäitä harjoituksia ja ryhmälähtöisiä tehtäviä, joiden avulla kohotetaan ryhmähenkeä sekä virittäydytään vuorovaikutukseen.


Työpajassa nautitaan yhdessä tekemisestä sekä innostutaan unohtamaan ajan kulku. Pajat suunnitellaan ja räätälöidään tilaajan toiveiden mukaiseksi.  Työpajoja ohjaavat teatterialan ammattilaiset, joilla on runsaasti kokemusta erilaisten ryhmien kanssa toimimisesta.

Lisätietoja työhyvinvointipajoista:

Juulia Soidinaho, teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK) 

Venla Korja, teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK), teatteriopettaja

Lähetä sähköpostia »

Improvisaatioteatteri Improaalto

Improvisaatioesitykset, työpajat ja kurssit.Katso lisää »

Sirkus

Sirkusohjelmaa tilaisuuksiin ja juhliin

Kulttuurikollektiivi Silta toteuttaa sirkusohjelmaa osaksi erilaisia asiakas- /kutsuvierastilaisuuksia tai juhlia. Sirkusohjelma sisältää sirkustemppuilua erilaisten välineiden kanssa esimerkiksi yleisön joukossa tai esityksellisemmin lava-alueella. Välineinä voidaan käyttää hulavanteita tai jongleerausvälineitä tila ja asiakkaan toivomukset huomioiden. Sirkusohjelma tuo erilaista näkyvyyttä ja koristaa toiminnallisesti monenlaiset tilat ja tilaisuudet. 


Vannetanssityöpajat polttareihin ja virkistyspäiviin


Kulttuurikollektiivi Silta tarjoaa toteutettavaksi vannetanssityöpajoja polttari- ja virkistyspäiviin sekä muihin ryhmien ja yhteisöjen yhteisiin tilaisuuksiin. Työpajoissa tutustutaan vannetanssiin ja hulavanteen kanssa toimimiseen ryhmän kanssa rennolla otteella osallistujien toiveet huomioiden. Polttari- ja virkistystunnit voidaan suunnitella päivän teeman mukaiseksi ja työpajoihin voidaan lisätä myös muiden sirkusvälineiden kanssa toimimista. 


Vannetanssityöpaja on hauska ja erilainen liikkeellinen elämys kaikenlaisille ryhmille! Toiminta soveltuu kaikille ikään tai liikuntahistoriaan katsomatta. Vannetanssi kehittää oman kehon tiedostamista, koordinaatiota ja rytmiä. Vanteen kanssa liikkumisessa yhdistyy parhaimmillaan vapaa liike, kehon kuuntelu ja hyvä fiilis.

Iloa ikään – sirkustyöpaja ikäihmisille

KultSin sirkustyöpaja tuo ikäihmisten arkeen elämyksiä ja uusia kokemuksia palvelu- ja seniorikodeissa tai muissa ikääntyneiden kokoontumisissa. Työpajassa tutustutaan sirkusvälineisiin kuten ongleerauspalloihin, ja -huiveihin, sekä lautasiin ja flower stickeihin eli kukkakeppeihin. Sirkustyöpaja tarjoaa iloista toimintaa yhdessä ja onnistumisen kokemuksia.

Lisätietoja sirkuksesta ja sen työpajoista: 

Tanja Huuskonen, teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK), sirkusohjaaja

Lähetä sähköpostia »

Monitaide

Sattumaako? – kuvataidetta ja sirkusta yhdistävä esitystapahtuma + työpajat

Sattumaako? on esityselämys, joka tuottaa kuvia. Se on hetkessä tapahtuvaa sirkustoimintaa ja kuvataiteen teosmaisuutta yhdistävä, kiertäväksi ja muunneltaviin tiloihin suunniteltu esityskonsepti. Sattumaako? -esityksessä kuvataiteilija ja sirkusesiintyjä yhdistävät koreografisesti dramatisoitua toimintaa ja sattuman aiheuttamia jälkiä esteettiseksi kokonaisuudeksi yleisön edessä, joka kerta uudenlaisen muodon saavaksi teokseksi. Esityksessä nähdään  kuvataiteilija sekä hulavanteita käsittelevä sirkusesiintyjä. Esitys lähtee liikkeelle valkoiselta tai värittömältä alustalta (maalauspohja tai asfaltti), jossa sirkusesiintyjä kohtaa kuvataiteilijan sekä maalit. 


Teoksesta voi jäädä pysyvää kuvataidetta kankaalle, tai jossain  esityspaikassa se voidaan kokea vain hetkellisesti ennen pois pyyhkimistä. Teos tutkii sattuman jälkiä ja “virheen” mahdollisuuksia kuvan ja sirkuksen tuottamisessa osana esitystä. Tavoitteena on luoda dialogia kuvataiteen ja sirkustoiminnan tekniikoiden välille ja yhdistää ne teoksessa näkyvästi, joka kerta uudenlaisen muodon saavaksi kokonaisuudeksi.

Esitys tarjoaa katsojilleen lähisirkusta ja performatiivistä kuvataidetta  yhdistävän visuaalisen teoselämyksen. Teoskonseptiin kuuluu myös  yleisöä osallistava työpajamuotoinen toimintaosio, joka voidaan toteuttaa itsenäisen teososan yhteydessä kontekstista riippuen. Sattumaako? -esitystä ja työpajoja on toteutettu muun muassa lukion kuvataidekurssin opiskelijoiden kanssa, palvelutaloissa ikääntyneiden ja heidän hoitajiensa kanssa sekä kaupunkitilassa julkisena katuesityksenä.

Sattumaako? -esitys on suunniteltu kestäväksi ja kiertäväksi esityskonseptiksi, joka on hyvin liikkumis- ja muuntautumiskykyinen. Teokseen liittyvä työpaja mahdollistaa kuvataiteen ja sirkuksen käsittelemisen myös toiminnallisesti yhteisötaiteen keinoin, jolloin osallistujat pääsevät lähemmäs molempia taiteen muotoja.  Sattumaako?  -esityksiä on toteutettu kesästä 2019 lähtien sekä ulko- että sisätiloissa  Etelä-Pohjanmaan alueella sekä Taarastin taidegalleriassa Nastolassa. Esityksen kesto on noin 40 minuuttia ja sitä mahtuu sisätilassa seuraamaan 20-30 katsojaa tilasta riippuen.

Lisätietoja Sattumaako? -kokonaisuudesta:

Minna Bengs, kuvataiteilija (YAMK)

Tanja Huuskonen, teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK), sirkusohjaaja


Lähetä sähköpostia »