Kultsit

KultSi – Kulttuurikollektiivi Silta on yhdistys, joka tuottaa monimuotoista kulttuuritoimintaa ensisijaisesti Seinäjoen ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Kollektiivin toiminnan peruskiviä ovat teatterin ja taiteen yhteisölliset, soveltavat ja toiminnalliset menetelmät. Tarkoituksensa toteuttamiseksi kollektiivi tuottaa monialaisia taideprojekteja sekä etsii ja kehittää uusia toimintamalleja alueellisesti ja valtakunnallisesti eri sektoreiden välille.
Kollektiivi koostuu laaja-alaisesti taide- ja kulttuurialan ammattilaisista ja toimijoista.


 Mikäli olet kiinnostunut yhdistyksen jäsenyydestä, ota yhteyttä info(at)kulttuurikollektiivisilta.fi

Juulia Soidinaho

Olen Juulia Soidinaho, Turun Taideakatemiasta valmistunut soveltavan taiteen ammattilainen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK). Työskentelen teatterin parissa käsikirjoittajana, ohjaajana, näyttelijänä, työpajavetäjänä ja tuottajana. Lisäksi pyöritän Seinäjoen Piirillä sijaitsevan Teatteri Hysterian toimintaa ja Piirin alueen kehittämishanketta. 

Minua kiehtoo työssäni ihmisen matka. Oli kyseessä tunnin mittainen työpaja tai useamman kuukauden pituinen teatteriproduktio, ihmisen matka luo tästä työstä juuri sen työn, jota haluan koko sydämestäni tehdä. Kiitollisinta on nähdä ihmisen silmien tuikkivan innostuksesta, joka on syntynyt omasta uskalluksesta heittäytyä ja kohdata. 

Taiteella on voimaannuttava ote sekä yksilöön, että yhteisöön. Kulttuurikollektiivi Sillan kautta pyrin toteuttamaan projekteja, jotka koskettavat ihmisiä heidän matkallaan tässä elämässä.

Tanja Huuskonen

Olen Tanja Huuskonen, seinäjokinen soveltavan teatterin ja sirkuksen tekijä. Olen koulutukseltani teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK), jonka lisäksi olen suorittanut Suomen Nuorisosirkusliiton pedagogisen sirkusohjaajakoulutuksen. Työskentelen tällä hetkellä Lastenkulttuurikeskus Louhimolla vs. lastenkulttuurikoordinaattorina.  Koulutustani ja työkokemustani täydentää monipuolinen musiikkiharrastukseni. 

Työskentelen ryhmien ja työpajojen ohjaajana, esiintyjänä sekä tapahtumien  tuottajana. Minua inspiroi erityisellä tavalla taiteen ja yhteisöjen yhdistäminen, sekä merkityksellisyyden äärellä  työskenteleminen esittävän ja soveltavan taiteen keinoin. KultSin jäsenenä haluan mahdollistaa kohtaamisia taiteen äärellä, lisätä ymmärrystä  sen avulla sekä laajentaa taide- ja kulttuurikäsityksiä Etelä-Pohjanmaan alueella. 


Olen toiminut KultSin hallituksessa vuodesta 2014 lähtien.

Venla Korja

Olen Venla Korja, uusseinäjokelainen, keuruulaislähtöinen teatteri-ilmaisun ohjaaja. Olen viettänyt puolet elämästäni Helsingissä, jossa  opiskelin. Tärkeimpinä kouluinani pidän Ylioppilasteatteria ja Metropolian Esittävän taiteen koulutusta. 

Dialogisuus, lämpö ja tasa-arvo ovat työskentelyni perusperiaatteina. Haluan rakentaa siltoja ja kehittää uusia yhteistyömalleja eri osaajien välillä. Erityisinä kiinnostuksen kohteinani ovat taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksiin tähtäävät hankkeet sekä taiteilijoiden ja kolmannen sektorin osuus palveluiden tuotannossa.

Työskentelen monimuotoisesti teatterin saralla. Ohjaan, käsikirjoitan, esiinnyn ja opetan sekä toimin erilaisten projektien vetäjänä. Teatterin perinteisten osa-alueiden lisäksi erityissijan sydämestäni saavat erilaiset soveltavat ja yhteisölliset teatteriprosessit. Inspiroidun ihmisistä, yhteistyöstä ja hulluista ideoista. 


Olen toiminut Kulttuurikollektiivi Sillan hallituksen puheenjohtajana vuosina 2014-2015 ja 2017 vuodesta eteenpäin.

Marja-Leena Mäkelä

Olen Marja-Leena, Marlee, Mäkelä ja olen kuusivuotiaasta kulkenut kirja kainalossa. Kirjat ja kirjoittaminen, kirjastonhoitaja ja sanataideohjaaja, ovat olleet ammattini ja aion jatkaa niiden kanssa, niin kauan kuin mahdollista. Olen Tanskun koulun kirjakummitustäti ja Ylisen päiväkodin satumumma.

Osaan houkutella ihmisiä, lapsia ja aikuisia lukemaan ja kirjoittamaan ja tätä houkutustyötä, kirjavinkkausta, haluan yhä tehdä. Haluan kuolla kirja ja kynä kädessä.

KultSin kunniajäsen vuodesta 2018.

Marjaana Araneva

Olen Marjaana Araneva sosionomi (YAMK), työskentelen tällä hetkellä  varhaiskasvatuksen puolella. Olen ollut alusta lähtien mukana  Kuningasryhmän ja KultSin toiminnassa. Sydäntäni lähellä ovat luovat menetelmät. Minua kiinnostaa niiden käyttö ja merkityksellisyys jokaisen oman hyvinvoinnin näkökulmasta, mutta myös sosiaalialan työmenetelmänä mm. itseilmaisun, oman identiteetin vahvistamisen sekä uuden oppimisen tukemisen välineenä.

Olen perehtynyt valokuvatyöskentelyyn ja kuvien käyttöön mm. suorittamalla Voimauttavan valokuvan perusteet -koulutuksen. Kuvatyöskentely kiinnostaa sekä yksilön (eri asiakasryhmät ja oma hyvinvointi) että työyhteisön näkökulmasta. Olen ohjannut valokuvatyöskentelyä mm. turvapaikanhakijoille, kehitysvammaisille ja luennoinut valokuvan mahdollisuuksista sosiaalialan työssä. Luovuudesta ammennan omaan työhöni, mutta myös itselleni voimaa. 

Marja-Leena Nuormaa-Vilén

Olen Marja-Leena, Maippi, Nuormaa Vilén, juureton teatteri-ilmaisun ohjaaja, jonka pääpainopiste on nukketeatterin maailmassa. Valmistuin Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2015.

Minua kiinnostaa työskennellä moniammatillisesti nuorten ja muiden ryhmien kanssa käyttäen nukketeatteria työkaluna ja voimaannuttavana kokemuksena. Voin toimia nukenrakentajana, nukenkäsittelijänä, esiintyjänä, ohjaajana ja valomiehenä.

Olen liittynyt Kulttuurikollektiivi Sillan jäseneksi joulukuussa 2015.

Maiju Niemi

Olen Maiju Niemi, Centria ammattikorkeakoulusta vuonna 2013 valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja(AMK), sirkusohjaaja/innostaja ja ryhmätaideterapeuttiopiskelija. Asun tällä hetkellä Marinkaisissa, Keski-Pohjanmaalla. Työskentelen Sirkuskoulu Kuussa  sirkusohjaajana ja Kokkolan seudun opistolla tuntiopettajana. Olen kulttuurialan ammattilainen, jolla on vahvat ryhmä- ja vuorovaikutustaidot ja läsnäolemisen taidot. 

Olen työskennellyt pääasiassa lasten ja nuorten parissa vahvistaen ja
tukien heitä monipuolisiksi esittävän taiteen kokijoiksi ja harrastajiksi. Lisäksi olen työskennellyt aikuisten ja erityisryhmien parissa. Esittävän taiteen lisäksi olen kiinnostunut soveltavan teatterin/sirkuksen mahdollisuuksista, jonka yhtenä tehtävänä on tuoda näkyväksi yhteisöjä antaen niille äänen yhteiskunnassamme.  


Kultsilaisena teen innokkaasti työpajaohjauksia ja pyrin toteuttamaan monta erilaista projektia, jotka tuovat taiteen kohtaamisen ja merkityksen tärkeäksi jokapäiväisessä elämässä.

Minna Bengs

Nimeni on Minna Bengs. Koulutukseltani olen kuvataiteilija (YAMK) ja ammatillinen opettaja. Opintojani olen täydentänyt muun muassa videotaiteen erikoistumisopinnoilla. Tällä hetkellä teen freelancerinä töitä kuva- ja yhteisötaiteilijana, Seinäjoen Taiteilijaseuran osa-aikaisena taidelainaamovastaavana ja tuntiopettajana Lapuan taidekoulussa. Olen toiminut vuodesta 2001 kuvataiteilijana ja opetustöissä. Olen pitänyt yksityis-, ryhmä- ja yhteisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Jatko-opintojeni ajoista (2008-2011) taiteen tekemiseni ydintä ovat olleet yhteisötaideprojektit.


Pyrin tasa-arvoiseen taide- ja kulttuurielämään, arvostan yhdenvertaista oikeutta taiteeseen ja pyrin välittämään tätä näkemystä
ihmisille toiminnallani. Vastuu ympäristöstä ja sosiaalisesta tasa-arvosta vaikuttavat työskentelyyni. Kauniilla on minulle myös merkitys hyvä. Tätä ilmaisen muun muassa yhteisötaiteen keinoin.

KultSin jäsenenä minua innostavat erityisesti poikkitaiteelliset ja monialaiset projektit. Monitaide auttaa oivaltamaan uusia tulokulmia taiteen tekemiseen ja kokemiseen vuorovaikutuksessa toisten taiteilijoiden ja yleisön kanssa. Se haastaa näkemään asiat uudelleen, mikä on luovassa työssä keskeisen tärkeää.

Sari Pasanen

Esittelyteksti tulossa