Kehon tarina - tutkimuksellinen esitys eletyn kehon kokemuksista

Kuva: Mika Alavesa Kuva: Mika Alavesa

Kuva: Mika Alavesa


"Kuka on kirjoittanut kehoni tarinaa? Kerronko itse kehoni tarinaa vai joku muu? Millaista tarinaa kehooni on kirjoitettu? Olenko valmis kuulemaan sitä? Oletko sinä?"


Joskus joitain asioita ei pystytä tavoittamaan sanoilla, mutta niihin voidaan yltää kehollisen työskentelyn, liikkeen ja ilmaisun kautta. Intiimi, henkilökohtainen ja rohkea esitys tuo tunteet ja kokemukset iholle. Onko meidän mahdollista olla hyväksyvämpiä sekä ymmärtävämpiä omaa kehoa – ja toisen kehoa – kohtaan?

Ryhmälähtöisen esitysprojektin taustalla on keväällä ja kesällä toteutettu tanssi-liiketerapiaprosessi, jonka ohjasi tanssi-liiketerapiamenetelmien ohjaaja, tanssinopettaja Aisha Korpela. Esiintyjinä toimii viisi tanssin ja teatterin harrastajaa ja ammattilaista, ja esityksen sisältö pohjautuu heidän omiin kokemuksiinsa. Esityksen dramaturgina ja ohjaajana toimii Kulttuurikollektiivi Sillassa toimiva teatteri-ilmaisun ohjaaja ja pedagogi Venla Korja.


Osallistujien on täytynyt olla valmiita terapeuttiseen työskentelyyn kevään 2019 aikana toteutettavassa tiiviissä tanssi-liiketerapiaryhmässä, josta koko projektin työskentely on alkanut. Ryhmässä nousseita teemoja ja materiaalia on hyödynnetty tulevan esityksen luomisessa. Tämän terapiatyöskentelyn aikana kukin osallistuja on päässyt tutkimaan omaa itseä, omia kehon kokemuksia monikerroksisesti ja kokonaisvaltaisesti. Tanssi- liiketerapiamenetelmiä on käytetty omien voimavarojen etsimiseen, niiden käyttämiseen ja oman toimijuuden vahvistamiseen. KehoSi Tarina on Kulttuurikollektiivi Sillan ja KehoSi Tunne Oy:n yhteisprojekti.


Esitysajat

pe 22.11.2019 klo 19.00 (ensi-ilta)

la 23.11.2019 klo 14.00

pe 29.11.2019 klo 19.00

la 30.11.2019 klo 14.00

Esitysten jälkeen keskustelutilaisuus.

Liput: 15 € Liveton kautta ja esityspäivinä ovelta. Ryhmä- ja kulttuurikaverivaraukset numerosta 044 987 4640.

Esityspaikka:


Hysterian teatteritila, Seinäjoen Piirillä

www.hysteria.fi

Seuralantie 25
60220, Seinäjoki

Tilaan on esteetön kulku ja tilasta löytyy yleinen esteetön wc. Mikäli tarvitset esteettömän kulun ja katsomopaikan pyörätuolille, voit ottaa etukäteen yhteyttä: juulia@hysteria.fi.

Työryhmätiedot:

Dramaturgi, ohjaaja: Venla Korja

Koreografi, tanssi-liiketerapeutti: Aisha Korpela

Esiintyjät: Heli Palomäki, Janina Peräsalo, Maippi Nuormaa Vilén, Marjaana Araneva ja Tanja Huuskonen

Valosuunnittelu: Sanna Alasaari

Tuottaja: Venla Korja sekä Kulttuurikollektiivi Sillan, Kulttuuriyhdistys KoHon ja Laitakaupungin orkesterin yhteistuottaja Aili Viitanen. Yhteistuottajan mahdollistaa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden avustus.

Tuotanto: KultSi – Kulttuurikollektiivi Silta ry. ja KehoSi Tunne Oy

Tukijat: Projektia on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Kulttuurikollektiivi Sillan toimintaa tukee Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut.

Muut yhteistyökumppanit: Hysteria – teatterin, taiteen ja tapahtumien tila.

Lisätiedot:
Venla Korja, 044 284 5195
Aili Viitanen, 044 987 4640