Kurmootus -kiertue-esitys

Kurmootus oli koulukiusaamista käsittelevä kiertue-esitys, joka kiersi eteläpohjalaisia yläkouluja syksyllä 2014 ja keväällä 2015.

Kurmootus -kiertue-esitys


Kurmootus oli Teatteri-ilmaisun ohjaajan (AMK) Juulia Soidinahon käsikirjoittama koulukiusaamista käsittelevä kiertue-esitys, joka kiersi eteläpohjalaisia yläkouluja syksyllä 2014 ja keväällä 2015. Esityksen käsikirjoitus valmistui Juulia Soidinahon taiteellisena opinnäytetyönä Turun Taideakatemiaan. Materiaalia Soidinaho keräsi muun muassa Etelä-Pohjanmaan perhetukikeskuksissa. Tammi- ja helmikuussa 2015 Kurmootus sai lisäksi kaikille avoimia lisäesityksiä Mallaskosken Panimoravintolassa. Lisäesitysten avulla tarjottiin opettajille, vanhemmille ja muille aiheesta kiinnostuneille mahdollisuus tutustua nykymaailman koulukiusaamisen muotoihin soveltavan teatterin keinoin. Kurmootus kiersi kevään aikana myös Etelä-Pohjanmaan yläkouluja tilauksesta.

Esityksellä tuotiin esiin kiusaamisen taustalla vaikuttavia tekijöitä sekä kiusaamisen seurauksia. Tavoitteena oli herättää ajatuksia, joita käsiteltiin esityksen jälkeisessä toiminnallisessa purkutilaisuudessa.

TYÖRYHMÄ

Käsikirjoitus: Juulia Soidinaho
Ohjaus: Työryhmä
Esiintyjät: Juulia Soidinaho, Venla Korja ja Tanja Huuskonen
Tuottaja: Katariina Vestergård

Kurmootus sai rahoituksen Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahastolta. Mukana yhteistyössä olivat Ei kiusata -yhdistys ja Seinäjoen kaupunginteatteri.

(c) Kulttuurikollektiivi Silta, 2018

0
Feed

Jätä kommentti